Αφρώδη υφάσματα – Spherecore SP – Spherecore SBC – Spherecore SBC HT

Product Description

Τα προϊόντα Spherecore SP, της εταιρείας Spheretex Gmbh, είναι μη-υφαντά (non-woven) υφάσματα αποτελούμενα από υαλόνημα το οποίο έχει διογκωθεί με θερμοπλαστικά μικροσφαιρίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται για κατασκευές τύπου σάντουιτς, είναι δηλαδή “core materials”. Με την χρήση τους μειώνουμε το βάρος της κατασκευής και ταυτοχρόνως την ενισχύουμε μηχανικά και δομικά

Tα πιο συνηθισμένα σε χρήση είναι τα υφάσματα Shperecore  SP τα οποία είναι διαθέσιμα σε πάχη: 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm. To πάχος του υφάσματος παραμένει ίδιο και μετά τον εμποτισμό του με ρητίνη. Τα Shperecore  SP είναι κατάλληλα για χρήση με πολυεστερικές και βινυέστερικές ρητίνες αλλά όχι με εποξικες. Τα Shperecore SBC είναι υαλοϋφάσματα τα οποία έχει διογκωθεί με θερμοπλαστικά μικροσφαιρίδια και στην συνέχεια έχουν ραφτεί με συνθετικές ίνες. Χρησιμοποιούνται για κατασκευές τύπου σάντουιτς, είναι δηλαδή “core materials”.

Η διαφορά με την κατηγορία Spherecore SP, είναι ότι τα SBC είναι πιο δυνατά υφάσματα που δίνουν τελικές κατασκευές μεγαλύτερων αντοχών αφού προέρχονται από υαλοϋφάσματα και όχι από non-wovens. Με την χρήση τους μειώνουμε το βάρος της κατασκευής και ταυτοχρόνως την ενισχύουμε μηχανικά και δομικά. Τα Shperecore διατίθενται σε πάχη 6mm, 8mm, 10mm To πάχος του υφάσματος παραμένει ίδιο και μετά τον εμποτισμό του με ρητίνη. Τα Shperecore  SBC είναι κατάλληλα για χρήση με πολυεστερικές και βινυέστερικές ρητίνες αλλά όχι με εποξικες. Αντιθέτως τα Spherecore SBC HT είναι κατάλληλα τροποποιημένα για να μπορούν να εμποτιστούν με εποξικές ρητίνες.

 

 

Αγ. Άννης 10 & Π. Ράλλη, Ταύρος 177 78, ΑΘΗΝΑ
210 5443133, 210 5443209, 210 5448036
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00-15:00
info@alfakem.com

NEWSLETTER

FOLLOW US