Αποκολλητικά

Product Description

Κατα την παραγωγική διαδικασία προϊόντων που κατασκευάζονται με σύνθετα υλικά είναι απαραίτητη η χρήση αποκολλητικών μέσων ώστε η αποκόλληση του αντικειμένου να γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να τραυματίζεται το αντικείμενο ή το καλούπι. Τα αποκολλητικά μέσα χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από ποια παραγωγική μέθοδος ακολουθείται όπως πχ εμπορισμός με το χέρι, vacuum infusion, vacuum bagging κτλ. Επίσης, τα αποκολλητικά προϊόντα πρέπει χρησιμοποιούνται ανεξαρτήτως αν το καλούπι είναι ξύλινο ή μεταλλικό ή κατασκευασμένο με σύνθετα υλικά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αποκολλητικά κατάλληλα για όλες τις παραγωγικές διαδικασίες και όλα τα καλούπια.

 

Συνήθως χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

  • υγρά
  • σε μορφή πάστας/κεριού

ΑΠΟΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ

Τα αποκολλητικά κεριά σε μορφή μαλακού κεριού ή πάστας είναι από τα ευρέως διαδεδομένα αποκολλητικά στην αγορά εδώ και δεκαετίες και έχουν αποδείξει την χρησιμότητα τους σε επαναλαμβανόμενες αποκολλήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η εφαρμογή τους επί του καλουπιού ύστερα από κάθε αποκόλληση.

ΥΓΡΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΤΙΚΑ

Τα αποκολλητικά προϊόντα σε υγρή μορφή είναι πολύ εύχρηστα κατά την εφαρμογή καθώς δεν χρειάζονται τόσο τρίψιμο/γυάλισμα και επαναεφαρμογή πολλές φορές μέχρι να ποτίσουν καλά το καλούπι όπως κάνουμε με τα αποκολλητικά κεριά. Στην κατηγρορία των υγρών αποκολλητικών ανήκουν και τα Ημιμόνιμα Αποκολλητικά που προσφέρουν πολλαπλές αποκολλήσεις χωρίς επαναληπτική εφαρμογή.

Αγ. Άννης 10 & Π. Ράλλη, Ταύρος 177 78, ΑΘΗΝΑ
210 5443133, 210 5443209, 210 5448036
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00-15:00
info@alfakem.com

NEWSLETTER

FOLLOW US